Acederm wondzalf

Classificatie
Naam: Acederm Wondzalf
Type: Genezingsbevorderende wondzalf
Indicatie: Ter bevordering van de genezing van oppervlakkige schaaf- en snijwonden en nabehandeling van operatieve wonden of littekens.
Geschikt voor de droge huid.
Werkende stoffen: Allantoïne, Perubalsem en Levertraanolie
Toedieningsvorm: Zalf
Dosering: Wond schoonmaken en droogdeppen, daarna de gehele wond insmeren. 2-3 keer daags. De ingesmeerde wond kan indien gewenst worden afgedekt met verbandmiddelen. De zalf kan ook op oud littekenweefsel worden aangebracht.

Omschrijving
Acederm Wondzalf verhoogt het vochtgehalte in de hoornlaag van de huid, bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaat littekenweefsel tegen, terwijl de wond soepel blijft. Ook heeft het een verzachtende werking.


BIJSLUITER
ACEDERM® WONDZALF

NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND

Registratiehouder :
ACE Pharmaceuticals BV Postbus 1262 3890 BB Zeewolde
Fabrikant:
ACE Veterinary Products BV

BENAMING VAN HET GENEESMIDDEL
ACEDERM® Wondzalf

GEHALTE AAN WERKZAME EN OVERIGE BESTANDDELEN
Werkzame stof
Allantoine                         20 mg/g
Perubalsem                       100 mg/g
Levertraanolie                  400 mg/g

INDICATIES

Bevordering van de wondgenezing bij:
· Verwondingen
· Nabehandeling van operatieve wonden
· Speenverwondingen en tepelaandoeningen
· Tussenklauwaandoeningen
· Caro Luxurians (wild vlees)
· Hyperkeratose (verhoorning)
· Droge en vochtige mok

CONTRA-INDICATIES
Geen bekend.

BIJWERKINGEN
Geen bekend.

DIERSOORT WAARVOOR HET GENEESMIDDEL BESTEMD IS
Runderen, paarden, schapen, honden en katten.

DOSERING VOOR ELKE DIERSOORT, WIJZE VAN GEBRUIK EN TOEDIENINGSWEG
De wond en directe omgeving dienen goed gereinigd te worden (wondtoilet). Na grondig deppen van het wondoppervlak kan ACEDERM® over de gehele wond worden aangebracht. De te behandelen plek 2 – 3 x daags behandelen.

WERKINGSMECHANISME
ACEDERM® verhoogt het vochtgehalte in het stratum corneum, bevordert de epithelisering en normaliseert de granulatie, terwijl de wond soepel blijft. ACEDERM® is zwak-desinfecterend, heeft een zwak-antibacteriële (Benzylbenzoate en 5-Ureïdohydantoine) werking en remt de exsudaatvorming. Tevens bevat ACEDERM® componenten die de wondgenezing bevorderen en voor een verzachtende werking zorgen.

Absorptie
ACEDERM® wordt na toediening op de wond direct opgenomen in het stratum corneum en het stratum conjunctum.

Distributie
Vanuit deze weefsels vindt geen of zeer geringe opname van de actieve bestanddelen in de bloedcirculatie plaats.

Metabolisme
Het metabolisme in het stratum corneum en het stratum conjunctum zorgt ervoor dat alle bestanddelen worden gebruikt in de reparatie van de wond. Het metabolisme in overige organen is niet van belang, gezien de geringe opname van de bestanddelen in de bloedcirculatie. Geen van de stoffen vormt toxische metabolieten.


TOXICITEIT
De concentratie van de levertraanolie in ACEDERM® is zodanig laag, dat zelfs bij complete resorptie door het dier geen toxische effecten zullen optreden. De componenten vitamine A en D en 5-ureïdohydantoine zijn endogeen in veel hogere concentraties aanwezig dan door absorptie of ingestie (likken) bij behandeling met ACEDERM® kunnen worden opgenomen. Allergische reacties en irriterende verschijnselen bij het gebruik van perubalsem zijn bij de mens gemeld, echter niet bij huisdieren. De gemelde toxische effecten van het in perubalsem aanwezige benzylbenzoaat, zoals overgeven, diarree en coördinatiestoornissen, komen slechts bij zeer hoge concentraties na orale toediening van benzylbenzoaat tot uiting. Bij gebruik van ACEDERM® volgens voorschrift zullen deze niet bereikt worden.

WACHTTERMIJN

Bij het gebruik van ACEDERM® hoeft geen wachttermijn in acht te worden genomen. Alle werkzame bestanddelen van ACEDERM® zijn voor topicaal gebruik opgenomen in Annex II (wachttijd 0 dagen voor vlees en melk) voor alle voedselproducerende diersoorten.

PECIALE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ BEWAREN
ACEDERM® is 5 jaar houdbaar.

Bewaren in originele verpakking.
Niet bewaren boven 25°C. Niet in koelkast of vriezer bewaren.

OVERIGE INFORMATIE
Diergeneeskundig gebruik
Vrij verkrijgbaar

NL 5121/5124

Inloggen
Inloggen