Appertex

Classificatie
Naam: Appertex
Type: anti-parasitair: Ter bestrijding van coccidiose
Indicatie: Ter bestrijding van coccidiose bij duiven
Werkende stof: Clazuril
Toedieningsvorm: Tablet
Dosering: 1 tablet per duif

Omschrijving
Appertex is een anti-parasitair middel in tabletvorm, en dient ter bestrijding van coccidiose, veroorzaakt door de parasiet Eimeria.
De tablet moet rechtstreeks worden gegeven en is niet oplosbaar in water.

BIJSLUITER
APPERTEX

PRODUCTNAAM
Appertex 2.5mg Tablet

GEHALTE AAN WERKZAME EN OVERIGE BESTANDDELEN
per tablet:
Werkzaam bestanddeel
Clazuril 2.5
Hulpstoffen
Lactosemonohydraat
Maïszetmeel
Microkristallijne cellulose
Voorgelatineerd zetmeel
Povidon K90
Magnesiumstearaat
Colloïdaal silicium watervrij
Polysorbaat 20

FARMACEUTISCHE VORM
Tablet.

Doeldier(en)
Duiven

Indicaties voor gebruik, per doeldier
Voor de behandeling en preventie van coccidiose bij duiven veroorzaakt door:
Eimeria labbeana
Eimeria columbarum

Contra-indicaties
Geen bekend

Speciale waarschuwingen voor doeldier(en)
Geen

Voorbereidingen en waarschuwingen
Speciale waarschuwingen voor gebruik bij dieren
Dit product kan niet opgelost worden in het water en kan niet via het drinkwater gegeven worden. Gebruik dit middel niet in combinatie met L-Spartakon, omdat dit laatste middel overgeven kan veroorzaken.

Speciale waarschuwingen voor gebruik voor de persoon welke het medicijn toedient
Was de handen na het geven van de tabletten en na het schoonmaken van de verblijven van de behandelde vogels.

Bijwerkingen
Geen

Gebruik bij zwangerschap of dracht
Kan veilig gebruikt worden gedurende het paren/broeden en is niet gevaarlijk voor jonge duiven in het nest.

Wisselwerking met andere medicijnen
Mag niet met andere medicijnen tegelijk gebruikt worden.

Dosering- en toedieningswijzer
Alleen voor orale toediening; 5 mg/kg lichaamsgewicht, gelijk aan 1 tablet per duif

Toedieningswijze
De tablet wordt direct in de snavel geplaatst. Alle duiven in dezelfde ruimte moeten gelijktijdig behandeld worden om kruisbesmetting of herinfectie te voorkomen.Goede hygiëne is essentieel  om herinfectie te voorkomen.

Overdosering
Bij een overdosering tot 128 keer de aanbevolen dosering waren overgeven en zachte ontlasting de enige waargenomen symptomen. De symptomen zijn mild en gaan vanzelf over. Er was geen specifieke behandeling nodig. Er zijn geen dieren overleden aan een overdosering.

Wachttermijn
Appertex mag niet gebruikt worden bij duiven bestemd voor menselijke consumptie.

Werkwijze
Clazuril bestrijd coccidiose door het doden van de Eimeria parasieten

Houdbaarheid en bewaaradvies
Verpakt product is 3 jaar houdbaar.
Niet bewaren boven de 25ºC.
Koel en droog bewaren.

Inloggen